naar inhoud

Tentoonstelling nieuwe aanwinsten Jakob Smitsmuseum uit de kunstcollectie van SD Worx

Deze informatie is niet meer actueel!
Onze Smits-collectie is alweer verrijkt, en wel met tien eenheden!
In de maand oktober, meer bepaald van 2 tot en met 27 oktober, zetten we deze meest recente aanwinsten uitvoerig in de spotlights.
Bruikleengever is de NV SD Worx Group, gevestigd in Antwerpen. Met 4.150 medewerkers in 10 landen biedt SD Worx wereldwijd diensten aan op het gebied van payroll, hr, juridische ondersteuning, training, automatisering, consultancy en outsourcing.

Naast twee portretten, van Jakobs zoon Kobe en van Jef Van Hoof, en een schets in zwart krijt, is er een bijzonder schilderij dat wij meer dan verwelkomen. In de documentatie van het bedrijf staat het vermeld als 'Rue de ville en Flandre'. Walther Vanbeselaere noemde het 'Stadsplein naast de kerk' en dateerde het onmiddellijk na de Grote Oorlog. Jakob Smits schilderde slechts enkele stadszichten en in het JSM was er nog geen enkel aanwezig. Het behoeft dus geen betoog dat we uiterst opgetogen zijn met deze significante aanvulling.

De bruikleen bevat ook zes van Smits’ etsplaten, en niet de minste! Er zijn forse exemplaren bij zoals de Ossenkar, misschien wel zijn meest ‘iconische’ ets, en De Kempen. En er is ook de merkwaardige Melkster die door prof. Louis Lebeer niet als Smits erkend werd, maar het duidelijk wel is. U kan dit alles uitgebreid komen bewonderen in oktober!

Wanneer

  • 2 okt 2019
    -
    27 okt 2019

Prijs

€ 4
4 euro. Volwassenen met korting: 3 euro (+65, -26, houder van OKV-, KNACK-, Davidsfonds, Academie-, lerarenkaart). Gratis: leden vzw Vrienden, -18-jarigen.

Waar

naam
Jakob Smitsmuseum
adres
Sluis 155 a2400 Mol

Contact

Telefoon
014317435
e-mail
info@jakobsmits.be