naar inhoud

Oog in Oog: Tully

Deze informatie is niet meer actueel!
Marlo heeft altijd alles onder controle gehad, maar nu ze een derde kind krijgt, wordt het haar allemaal wat te veel. Op aanraden van haar broer neemt ze een nachthulp in dienst. De jonge Tully is met haar aanstekelijk enthousiasme Marlo’s reddende engel, maar doet haar ook nadenken over haar eigen leven, haar relaties, het moederschap. Een film die perfect balanceert tussen humor en ernst, en ongetwijfeld zeer herkenbaar is voor iedereen die van dichtbij of veraf met de mooie en minder mooie kanten van het ouderschap te maken heeft (gehad).

Marlo heeft altijd alles onder controle gehad, maar nu ze – enigszins onverwacht – een derde kind krijgt, wordt het haar allemaal wat teveel. Op aanraden van haar opdringerige broer neemt ze een night nurse in huis die ’s nachts de verzorging van de baby op zich neemt. De jonge Tully blijkt met haar tonnen energie en aanstekelijk enthousiasme Marlo’s reddende engel te zijn. Maar tegelijk loert een nieuwe existentiële crisis om de hoek, want door de confrontatie met de jonge, onbevangen Tully begint Marlo ook na te denken over zichzelf, haar relatie en haar leven.

Regisseur Jason Reitman en scenariste Diablo Cody waren tien jaar geleden al een weergaloos duo in de onvergetelijke tienertragikomedie ‘Juno’. Met Tully gaan ze verder op hetzelfde elan. Het is een film “die wringt, die balanceert tussen humor en ernst, en die vooral ook draait rond allesbehalve perfecte, levensechte personages”, aldus Filmmagie. Zeer herkenbaar voor iedereen die van dichtbij of iets verder af te maken heeft (gehad) met de mooie en minder mooie kanten van het ouderschap.

Met: Charlize Theron, Mackenzie Davis, Ron Livingston

Jakob Smits en zijn gezin

Smits heeft zijn gezin eindeloos vaak tot onderwerp van zijn tekeningen, etsen en schilderijen gemaakt.
Als symbolist idealiseert hij het thema ‘moeder en kind’: Mater Amabilis (liefhebbende moeder), Mater Dei (moeder van God), Mater Dolorosa (diepbedroefde moeder), maar in de werkelijkheid was intens verdriet vaak zijn deel. Hij verdiende aanvankelijk te weinig om zijn kinderen zelfs maar ordentelijk te kunnen voeden en kleden: onverdraaglijk voor de trotse man die hij was. Van de vijf kinderen die Malvina hem schonk, bleven er drie in leven. Kindersterfte was in die tijd aan de orde van de dag, maar zijn verdriet was er niet minder om. Kort na de geboorte van het vijfde kind overleed Malvina. Smits was ontroostbaar.

De manier waarop hij zijn kinderen portretteert, laat er niet de minste twijfel over bestaan: een liefhebbende vader.

Wanneer

  • 5 dec 2019
    20 uur - 21.35 uur

Waar

naam
Zaal 't Getouw
adres
Molenhoekstraat 22400 Mol