naar inhoud

Echt of fake?

Het kopiëren van kunstwerken mag dan zo oud zijn als de kunst zelf, de laatste jaren is er een toenemende belangstelling en alertheid voor kunstvervalsing. Deze lezing begeeft zich op de grens tussen kunst en misdaad en zoomt in op het fenomeen.

Het kopiëren van kunstwerken mag dan zo oud zijn als de kunst zelf, de laatste jaren is er een toenemende belangstelling en alertheid voor kunstvervalsing. Deze lezing begeeft zich op de grens tussen kunst en misdaad en zoomt in op het fenomeen. Wat zijn de motieven van de vervalsers? Welke methoden gebruiken ze om hun werk geloofwaardigheid te verlenen? Hoe kunnen vervalsingen ontmaskerd worden? Welke kunstenaars worden het meest vervalst? Zijn kenners en verzamelaars soms te goedgelovig in hun zoektocht naar onontdekte topwerken?

Aan de hand van spraakmakende voorbeelden van meestervervalsers zoals Geert Jan Jansen*, Han van Meegeren, Mark Landis en Shaun Greenhalgh krijg je een inkijk in de wondere wereld van de nepkunst.

* Deze lezing sluit aan bij een voorstelling die je museumbezoek voorgoed anders maakt: True Copy van BERLIN op dinsdag 26 oktober.

Meer info

Uren: van 19.30 tot 21.30 uur
Begeleiding: Niels Klerkx i.s.m. Amarant
Max. aantal: 25

Wanneer

  • 19 okt 2021
    19.30 uur

Prijs

€ 15

Waar

naam
Jakob Smitsmuseum
adres
Sluis 155 a2400 Mol