naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Jakob Smits fier op nominaties cultuurprijzen 2019, stem nu op jouw favoriet!

29 jan 2020

Onze expo ‘Oog in Oog’ werd genomineerd voor de Molse Cultuurprijs 2019. Ook onze ere-conservator Fernand Van Gompel, sleepte een nominatie in de wacht voor de Culturele Carrièreprijs 2019. Als museum zijn we enorm fier op deze nominaties. Mogen we daarom op jouw stem rekenen? Nog tot en met 16 februari kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriet voor de Molse Cultuurprijs én voor de Culturele Carrièreprijs.

> Molse Cultuurprijs: Tentoonstelling Oog in Oog - Jakob Smitsmuseum

Van 9 november 2019 tot 12 januari 2020 liep in het Jakob Smitsmuseum de expo Oog in Oog. Curatoren Veerle Stevens en Ivo Verheyen nodigden veertien hedendaagse kunstenaars uit die een link hebben met de Kempen. Zij gingen de dialoog aan met de permanente collectie van het museum. Door de confrontatie met eigentijds werk ontstonden verrassende combinaties die de tijdloosheid van het werk van Smits en de Molse school benadrukten. De expo werd omkaderd met tal van randactiviteiten: workshops, lezingen, kids-expo, films,… Meer dan 2.000 bezoekers bezochten de expo.

> Culturele Carrièreprijs: Fernand Van Gompel

Fernand Van Gompel werd genomineerd voor de Culturele Carrièreprijs! Fernand is medeoprichter én bezieler van het museum en nog steeds actief in onze Raad van Bestuur!

Fernand was 41 jaar geleden medeoprichter en bezieler van het Jakob Smitsmuseum. Gedurende al die tijd was hij zeer actief en bepalend voor hoe het museum nu geworden is. Hij schreef ook (mee aan) boeken over de geschiedenis van Mol, Jakob Smits en het museum. Hij is geboren en getogen in Mol en zijn hele leven heeft in het teken van kunst en cultuur gestaan. Ook als geëngageerd leraar overigens. Fernand is tevens al jaren vast medewerker van 'Molse Tijdingen'.

Waarom verdient hij deze prijs?

Fernand mag op zijn 87ste wel eens geëerd worden voor zijn tomeloze inzet voor cultuur in het algemeen en de Molse cultuurscène in het bijzonder. Op zijn eigen bescheiden manier was hij heel bepalend en heeft hij enorm veel mensen geïnspireerd en de liefde voor de kunst en literatuur bijgebracht, zowel als leraar aan het SJB college als als conservator van het Jakob Smitsmuseum.

Stemmen

Geef 5, 3 of 1 punt aan de drie genomineerden die jij het meest bijzonder vond en bepaal mee de uitslag. Stemmen kan online via:

én

Of ga langs tijdens de openingsuren van de ticketbalie in Schouwburg Rex (Smallestraat 2), de bibliotheek of de informatie- en onthaalbalie in ’t Getouw (Molenhoekstraat 2), en vul ter plaatse een stemformulier in.

Uitreiking Molse Cultuurprijs en Culturele Carrièreprijs

De Cultuurraad en het gemeentebestuur reiken op vrijdag 21 februari de prijzen uit. Iedereen is welkom vanaf 20.30 uur in Zaal ’t Getouw, Molenhoekstraat 2. De toegang is gratis. Na een korte voorstelling van de genomineerden, kan je (nog eens) stemmen op je favorieten. Terwijl de jury de stemmen telt, trakteren we je op een drankje en een optreden van accordeongroep Decolores.