naar inhoud

Jakob Smitsfans zetten ‘Het Gehucht’ helemaal bovenaan in Smits top 20

1 jul 2020

In het kader van een waarderingsproject selecteerde het Jakob Smitsmuseum uit zijn volledige collectie twintig topwerken. Tijdens de coronasluiting werd deze top 20 voorgesteld aan het grote publiek. Het museumteam koos samen met een aantal Smitskenners ‘Het Gehucht’ als absolute topper. Na de bekendmaking van de nummer 1 kreeg het publiek de kans om te stemmen voor dé ultieme topper. Ook zij kozen voor ‘Het Gehucht’ als publiekslieveling. Alle stemmers maken kans op een museumpas voor één jaar. De winnaar verrassen we dit weekend met toeters en bellen!

Smits top 20
Het Jakob Smitsmuseum startte in 2018 met het schrijven van een collectieplan. Dat is, heel kort gezegd, een plan waarin je beschrijft wat je collectie precies inhoudt en wat je er allemaal mee wil doen. Om dit plan een goed fundament te geven, koppelde het museum hieraan ook een waarderingstraject. We zetten het beste uit onze collectie op een rij en selecteerden voor jou dé 20 topwerken. 

Winnaar museumpas
Als je gestemd hebt, maak je kans op een museumpas die je één jaar lang gratis toegang geeft tot tal van musea in België. De winnaar brengen we op de hoogte van zodra de trekking rond is en zetten we dit weekend in de bloemetjes. Een volledig verslag volgt! Blijf op de hoogte via www.jakobsmits.be