naar inhoud

MONO. The artists! - LIEVEN SEGERS

12 jan 2021

Curator Tom Liekens stelt twee keer per week een kunstenaar voor uit onze WONDERBAARLIJKE expo MONO. Come up and see my prints!

Vandaag laat Tom ons kennis maken met het frivole werk van LIEVEN SEGERS.

Donderdag 14/1 introduceert Tom tweelingbroeders-in-crime GERT EN UWE TOBIAS!

Everything is Macaroni is de titel van een reeks unieke zeefdrukken die Lieven Segers (°1975) in 2012 ontwikkelde tijdens een twee maanden durende onderzoeksresidentie in het Frans Masereel Centrum in Kasterlee.

De kunstenaar werkte er verder aan zijn doctoraatsonderzoek over humor in de hedendaagse beeldende kunst, meer bepaald over het grensgebied tussen humor en tragiek. Segers gebruikt vaak tekst in zijn werk maar doet hier het tegenovergestelde. Hij gaf zich de schier onmogelijke opdracht om de uitgebreide literatuur die hij verzameld had over humor in de kunst, om te zetten in beelden.

Hij ging hiervoor erg experimenteel te werk. De inkt werd, bij verschillende werken, rechtstreeks door de open zeef getrokken, wat het resultaat onvoorspelbaar en abstract maakt. De kleurrijke visuele vertalingen hebben ook iets absurds en komisch: de wetenschappelijke teksten over humor zijn getransformeerd in frivole lyrische abstracties die op de lachspieren werken.