naar inhoud

MONO. The artists! - HADASSAH EMMERICH

19 jan 2021

Curator Tom Liekens stelt twee keer per week een kunstenaar voor uit onze WONDERBAARLIJKE expo MONO. Come up and see my prints!

Vandaag vertelt Tom ons meer over de bijzondere schildertechniek van HADASSAH EMMERICH!

Met dank aan Whitehouse Gallery.

Lichaam en identiteit, het zintuigelijke en wellustige, de commodificatie van het erotische en exotische – het zijn thema’s die regelmatig voorkomen in het werk van Hadassah Emmerich (°1974).

De sensualiteit van haar schilderkunst speelt zich niet alleen af op het vlak van de (erotische) afbeelding, maar schuilt ook in het geraffineerde kleurgebruik en de technische uitvoering. Sinds 2016 werkt Emmerich met een nieuwe schildertechniek waarbij ze gebruik maakt van sjablonen uit vloervinyl die ze inrolt met drukinkt of olieverf en vervolgens afdrukt op doek, papier of muur.

Verwijzend naar de beeldtaal van reclame en popart creëert ze beelden die het lichaam van de vrouw zowel esthetiseren als problematiseren. Ze verbeeldt de paradox van het tegelijkertijd aantrekken en afstoten, van de intimiteit en de koelheid, van de verleiding en de kritiek. Emmerich slaagt er daarbij in de kijkervaring werkelijk opwindend te laten zijn.