naar inhoud

Scholen ontdekken Jakob Smitsmuseum met gratis museumspel

18 mrt 2021

Het Jakob Smitsmuseum kreeg groen licht van de overheid om een culturele activiteit te organiseren voor klasbubbels. Een kans die de museummedewerkers met beide handen grepen. In een mum van tijd werd een kwalitatief, leuk en uitdagend spel klaargestoomd voor kinderen uit de lagere school. In de aanloop naar de paasvakantie nemen maar liefst twaalf klassen uit zeven Molse scholen deel aan dit gratis museumspel. Tijdens de klasbezoeken gelden de actuele coronamaatregelen. Op 16 maart beten de kleuters van De Klimboom uit Balen alvast de spits af. Zij wisten zich kostelijk te amuseren.

Voor het Jakob Smitsmuseum is dit spel een ideale test naar de uitbouw van z’n ambitieuze scholenwerking. Voor de kinderen is het ideaal om op een leuke manier het museum te ontdekken. Na hun bezoek aan het museum volgt voor de leerlingen nog een artistieke, Jakob Smits-gerelateerde naverwerking in de klas.

Coronaproof

Het Jakob Smitsmuseum zet alles in het werk om de klassen coronaproof te ontvangen. Zo wordt elke klasbubbel opgedeeld in zes kleine groepjes. Het museum wordt tussen twee bubbels verlucht en zoveel mogelijk ontsmet. Met een CO2-meter wordt de luchtkwaliteit in de museumruimte gemeten.