Tentoonstelling 'Jakob Smits. Landschap in verandering.' verlengd tot en met 11 juni

Op zaterdag 4 februari opende in ontmoetingscentrum Tabloo de tentoonstelling ‘Jakob Smits. Landschap in verandering.’


Jakob Smits had als kunstenaar de vinger aan de pols van zijn tijd. Hij zag het landschap veranderen en maakte zich wel eens druk over wat verloren ging. Toch begreep hij dat vernieuwing nodig was, en onafwendbaar. Het landschap was meer dan een mooi plaatje voor Smits. Het stond voor verbondenheid van de mens met de wereld, voor het leven zelf. Ook moderniteit kreeg daarin een plaats.

Naast werk van Jakob Smits tonen we in de expo een prachtige fotoreeks van Alexis Destoop. Op uitnodiging van Z33 en Niras bezocht Destoop in 2017 en 2019 de onderzoeks- en bergingssites van Mol en Dessel. Bij zijn bezoek raakte hij gefascineerd door de fysieke omgeving en de impact die de nucleaire afvalberging heeft op het landschap. De foto’s die hij presenteert in het kader van de tentoonstelling ‘Landschap in verandering’ stellen een hedendaags contrapunt aan het werk van Jakob Smits.

Wegens groot succes besloten we de tentoonstelling te verlengen. Je kan nog tot en met zondag 11 juni genieten van de werken van Jakob Smits en Alexis Destoop in het unieke kader van ontmoetingscentrum Tabloo.


Op aanvraag kan je met jouw vereniging de expo bezoeken met een gids. Stuur een mailtje naar jakobsmits@gemeentemol.be en we zoeken samen naar een geschikt moment. Er worden ook tal van randactiviteiten georganiseerd. Surf naar www.jakobsmits.be voor meer info.

Op Pinksterzondag (28 mei) is de tentoonstelling uitzonderlijk gesloten.

Gepubliceerd op maandag 13 mrt 2023 om 11:08